Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Monika Matkowska Bartosz Ciepliński Radi Radi Łucja Krupa (12374 niezalogowanych)
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Pierwsze slysze, zeby jesc nalesniki na kolacje. Jak juz, to na sniadanie, z nutella dodaja energii.
A chleb w jajku to robil ze 30 lat temu moj tata. Namaczal lekko podeschniete pietki i te najmniejsze kromeczki i smazyl. Byly walki z bratem o suchy chleb w jajku, a ojciec mial ubaw, ze dzieciaki sie kloca o to, co mogloby zostac wyrzucone do smieci.
Poza tym iwus, za duzo bialka. jajko w nalesnikach, jajko w chlebie i jeszcze bialko z kurczaka, potem mleko w nalesnikach i jeszcze ryz.
Wasza dieta nie jest zbilansowana. Jestes bardzo gospodarna ale masz gowniane pojecie o jedzeniu.
Amen
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Wiking
Proszę napisze swój jednodniowy jadłospis chętnie dowiem się co jedzą inny i sama zaczerpnę co nie co
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
iwus86 napisał:
...założyliśmy sobie, ze będziemy kupowac w sklepie to co chcemy to czego potrzebujemy i nie będziemy patrzeć na ceny chodzilo, zeby sie nie ograniczac no i potem zsumujemy rachunki i zobaczymy ile wydajemy no i wyszlo 4 tysiace) Pozdrawiam

Może byłam w stanie wziąć pod uwagę, że faktycznie jakoś Ci się tam udaje wyżyć za te 4tysiaki.. ale jak piszesz ze wydajecie na co chcecie, co potrzebujecie i nie liczycie sie z kasą, a na koniec wychodzi 4tys..
.. to wnioski są dwa:
1. albo nie umiecie sumować
2. albo zgubiliście połowę rachunków ( co najmniej)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
Hilton napisał:
Pierwsze slysze, zeby jesc nalesniki na kolacje. Jak juz, to na sniadanie, z nutella dodaja energii.
A chleb w jajku to robil ze 30 lat temu moj tata. Namaczal lekko podeschniete pietki i te najmniejsze kromeczki i smazyl. Byly walki z bratem o suchy chleb w jajku, a ojciec mial ubaw, ze dzieciaki sie kloca o to, co mogloby zostac wyrzucone do smieci.
Poza tym iwus, za duzo bialka. jajko w nalesnikach, jajko w chlebie i jeszcze bialko z kurczaka, potem mleko w nalesnikach i jeszcze ryz.
Wasza dieta nie jest zbilansowana. Jestes bardzo gospodarna ale masz gowniane pojecie o jedzeniu.
Amen

Teraz się to wykwintnie nazywa tost francuski

co nie zmienia faktu, że smakuje tak samo świetnie jak 20 lat temu ( z truskawkami np)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Wiking
To by było na tyle jeśli chodzi o mnie powiedziałam tylko jak jest u mnie a wy ciagle chcecie podważyć to co mowie. Ja wiem swoje wy swoje. Pozdrawiam wszystkich
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
iwus86,to, jak je Twoje dziecko i co je, to Twoja zasluga. Tak je przyzwyczailas i tak teraz je

Ja jeszcze wroce do tych straszliwie drogich sokow, tych zdrowych oczywiscie Ktos, kto ma pojecie o zdrowym jedzeniu, to wie, ze jak sie zje jablko, kawalek banana, czy pomaranczy, marchewki itp, to pokrywa zupelnie dzienne zapotrzebowanie. Po co niby te soki? Dla fasonu -
bardzo prosze, ale dla zdrowia, to wystarczy juz woda do picia To dotyczy wielu produktow.

"Tv2 hjelper deg - tester" porownywalo First price z innymi markami, czesto dwukrotnie drozszymi.
Wyniki byly powalajace ... dla innych marek

Ziemniaki pastewne ,...nie ja czasami wysiadam
Do chleba, wystraczy dodac laikom troche kulør, substancji smakowych i juz prosze panstwa chleb o niebo zdrowszy niz ten posledni O chlebku rowniez bylo w testach

Obserwujac Norwegow, to latwo stwierdzic, ze u nich przerost formy nad trescia jest o wiele mniejszy w sprawie zywienia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
Jasna napisał:
Hilton napisał:
Amen

Teraz się to wykwintnie nazywa tost francuski

co nie zmienia faktu, że smakuje tak samo świetnie jak 20 lat temu ( z truskawkami np)

to nie teraz tylko od dawna nazywa się tostem francuskim
Składniki:

2 kromki chleba
1 jajko
kilka łyżek mleka
masło lub olej do smażenia

Sposób przygotowania:

1. Jajko mieszamy widelcem z mlekiem. Kromki chleba obtaczamy starannie w masie jajeczno-mlecznej.
2. Chleb smażymy na patelni do zrumienienia.
3. Podajemy wedle uznania - ja smarowałam tosty dżemem morelowym! Pycha
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
Hilton napisał:
Jestes bardzo gospodarna ale .........
Nie przesadzajmy do puki nie poznamy np. miesiecznego bilansu.

Wiadomo dzisiaj z PUBLIKACJI NAUKOWYCH,
ze PODSTAWA to AMINOKWASY z białek.

Reszta czyli "paliwo" w postaci kwasow tluszczowych czy glukozy(wszystko po trawieniu)
to juz zaleznie od "grubosci d..y".

Mikroelementy najlepiej pozerac razem z "aminokwasami".

Teraz juz tylko nalezy INTELIGENTNIE kupowac
podstawowe i nieprzetworzone produkty podstawowe.
(nie tak oczywiscie, jak to czyni Tuptusiowata)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
my na dwoje wydajemy tutaj ok1.5- 2tys/mc/warzywa,chleb,ser,owoce/
reszta z pl zakupy za ok 1500pln/z chemia i srodkami czystosci,jezdzimy srednio co 2 miesiace.

ktos pisal o zdrowym jedzeniu
dzis juz nie ma takiego,chyba ze sam sobie wychoduje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
Hilton napisał:

Amen

Chyba raczej za malo! W nalesnikach pewnie max 2 jajka czyli jakies 16g bialka. jajko w chlebie jakies 8g, ale z uwagi na obrobce na patelni ( wysoka temp) przyswojone zostanie jakies max 4g. W obiedzie na jakies 100g jest 19g bialka. Bialko z mleka i ryzu nie wlicza sie do bilansu. Zbyt slaba przyswajalnosc.( ryz to glownie zrodlo wegli)

Suma: jakies 40g bialka. gdy dziewczyna wazy ok 55kg to daje jakies 0,8 g bialka na kg
Totalne niedozywienie! Stare tabele podaja to jako minimum! Nowoczesne 2 razy tyle jako minimum.

Wiec blad.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok